Voordelen van led lampen

Voordelen van led lampen

Led lampen als verlichting zijn bezig de huiskamers van Nederland over te nemen op het gebied van verlichting. Onlangs is er ook door de Europese Unie besloten de traditionele gloeilamp uit de winkel te weren en dit te vervangen door onder andere led lampen. Dit komt omdat er door hen is berekend dat dit een energie besparing oplevert van 40 miljard kWh oplevert in 2020 van de Nederlandse en Belgische huishoudens als men onder andere led lampen gebruikt. Omdat milieu een steeds groter punt ter discussie wordt heeft de Europese unie dus besloten dat als de huishoudens overgaan op energie besparende led lampen dit dus al een grote stap is naar de juiste CO2 emissies kan leiden. De 40 miljard kWh besparing is enorm en deze besparing komt uiteindelijk in uw portemonnee terecht, tenminste als u rekening houdt met LED lampen ten opzichte van de spaarlamp omdat de led lampen ten opzichte van de spaarlamp al een voordeel oplevert van ongeveer de helft zoals te zien in de tabel.

 Led_E14_Kaars_3W_Warm_Wit  Led_E14_kaars_3W_Warm_Wit__2  Led_Peer_E27_3W_Wit  Led_Peer_E27_9W_Warm_Wit_Dimbaar   LedPeer_kleine_fitting_Super_Kwaliteit_7W_Warm_Wit

Led lamp E14 Kaars 3W Warm Wit

Led lamp E14 kaars 3W Warm Wit (2)

Led lamp Peer E27 3W Wit

Led lamp Peer E27 9W Warm Wit Dimbaar

Led lamp Peer kleine fitting Super Kwaliteit 7W Warm Wit

 

Wat is een led lamp

Led is een afkorting van Light-emitting diode, vertaald in het Nederlands: licht-emitterende diode. Led is een elektronische component die licht uitzend zodra er een elektrische stroom doorloopt. De techniek is uitgevonden in 1927 door de rus Oleg Vladimirovich Losev en verder naar een werkend concept uitgewerkt door Nick Holonyak.

Voordelen van led lampen

De voordelen van led lampen zijn voornamelijk zijn de lange levensduur van led lampen en het verbruik van de led lampen. De levensduur van led lampen liggen bij de betere led lampen hoog. De levensduur van led lampen kan oplopen tot wel 50.000 branduren wat neerkomt op ongeveer 35 jaar! Dit is maar een gedeelte van de totale besparing met led lampen. Het grootste besparende punt van led lampen is het verbruik van led lampen zoals te zien in de tabel hieronder.

Totale kosten, gebaseerd op 25.000 branduren

Lamp

aanschafwaarde

+

(stroomverbruik × stroomprijs)

=

totale kosten

Gloeilamp

25 × € 0,45

+

25 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh

=

€ 142,50

TL-buis

4 × € 3,00

+

4 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh

=

€ 33,00

Spaarlampen

3 × € 6,00

+

5 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh

=

€ 44,25

Ledlampen

1 × € 10,00

+

2 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh

=

€ 20,50

 

 

 

 

 

OnlinePakhuis heeft veel soorten verlichting. Dimbare led lampen bijvoorbeeld, deze led lampen dimbaar creëren een ontspannen sfeer. De led lampen e14 zijn erg goed en besparend.

 

 

 

Bron: Wikipedia  

Aanschafprijs van led lampen

Laat u zich niet afschikken door de hoge aanschafprijs van de led lampen. Dit laat initieel een verkeerd beeld zien van het voordeel van led lampen. Doordat de led lampen zo’n 50.000 branduren meegaan zal de investering zeker uitpakken en al helemaal als u uw huis totaal voorziet van led lampen. Groot voordeel ook ten opzichte van de spaarlamp is dat de led lamp hier ook veel langer meegaat, ongeveer 40.000 branduren.

Kijk hier voor meer informatie over dimbare led lampen.

Klik hier om terug te gaan naar de blogpagina!

Auteur: OnlinePakhuis