Puzzel, uitdagend tijdverdrijf

Puzzels

 

Puzzel, uitdagend tijdverdrijf

Heerlijk tijdens de koude winterdagen of als het regent buiten voor de tafel een uitdagende puzzel in elkaar leggen. Een van de grootste hobby’s in Nederland is het leggen van puzzels. Doormiddel van het leggen van een Ravensburger puzzel vergroot je je observatie vermogen en je algemene motoriek. Het leggen van puzzels wordt daarom ook al aangeraden op jonge leeftijd als educatiemiddel. Het leggen van een puzzel is dus niet alleen leuk en uitdagend, maar je wordt er ook een slimmer mens van.

 

Puzzels   Puzzels  Puzzels

Puzzels voor de allerkleinste bestel je makkelijk en snel op OnlinePakhuis!

Goedkope puzzels van That’s Life vind je op OnlinePakhuis!

Puzzel Ravensburger 3D Middeleeuws Huis, Snel in huis bij OnlinePakhuis!

 

PuzzelsVele soorten en mate zorgen voor een terugkerende uitdaging

Puzzels zijn in vele soorten en maten te krijgen. Goedkope puzzels,  een puzzel met 20 stukjes voor de kleintjes tot een giga puzzel van duizenden stukjes voor de gevorderde puzzelaar. Ook kan er verschil zitten in de puzzel stukjes zelf. Verschillende vormen van de puzzel stukjes zorgen voor weer een nieuwe uitdaging die je uren bezig kan houden  en het overwinningsgevoel vergroten zodra je het laatste stukje van de puzzel plaatst. Het nieuwste in puzzel en puzzels zijn de 3D puzzels. De stukjes van de 3D puzzels zijn licht gebogen om zo een 3 dimensionaal patroon aan te nemen. Het resultaat is een echt object in plaats van een 2d afbeelding van een object. Als trotse puzzelaar kan je ook je overwinning bijvoorbeeld op een houten plaat plakken. Zo kan je hem aan de muur ophangen. Je kan je puzzel zelfs inlijsten.

Educatief voor kinderenPuzzels

Het leggen van een puzzel wordt al op jonge leeftijd aangeraden voor het verhogen van het observatie  vermogen en de motoriek van kinderen. Kinderen vergroten hun inlevingsvermogen door het leggen van een puzzel en vergroten hun ruimtelijk inzicht. Al deze punten helpen je kind een stap voor te krijgen op hun leeftijdgenootjes. Doordat puzzels in verschillende groottes en aantal stukjes verkrijgbaar zijn kan je beginnen met het uitdagen van je kind door een kleine puzzel te kiezen. Deze goedkope puzzels beginnen al bij 10 tot 20 stukjes. De grote puzzelstukjes zijn makkelijk in elkaar te leggen en geven je kind het overwinningsgevoel bij het plaatsen van het laatste stukje. Vervolgens kan je langzaam het aantal stukjes per puzzel vergroten om zo steeds weer een nieuwe uitdaging te creëren. Tevens kom je steeds vaker in de samenleving de iq testen tegen voor de toelating van bijvoorbeeld een opleiding. Het spelen met puzzels op jonge leeftijd zorgt ervoor dat je kinderen makkelijker door deze testen komen en zo een grotere kans hebben tot de opleiding die zij later willen.

 

Puzzels

Het fabriceren van een puzzel

Puzzels worden in het engels ook wel Jigsaws (Figuurzaag) puzzle genoemd. Het woord figuurzaag komt van de fabricage wijze die gebruikt werd tijdens het ontstaan van de legpuzzel. Tegenwoordig wordt een puzzel gemaakt door een poster op hard karton te plakken. Deze afbeelding wordt na het drogen doormiddel van een vlijmscherp mes ingesneden. Het resultaat zijn perfect in elkaar passende puzzel stukjes die makkelijk in elkaar te leggen zijn en niet gemakkelijk uit elkaar vallen.

Goedkope puzzels vindt je op OnlinePakhuis! Ook voor andere uitdagingen voor je kinderen ben je bij OnlinePakhuis aan het juiste adres. Neem een kijkje op de productpagina van het speelgoed op OnlinePakhuis, voor bijvoorbeeld Banbao bouwspeelgoed of de Mega bloks constructiespeelgoed. Of neem een kijkje op het blog artikel van Banbao of Mega Bloks!

Klik hier om terug te gaan naar de blogpagina!

Auteur: OnlinePakhuis