Houten snijplank van Karmel

Houten snijplank van karmel

 

Houten snijplank van karmel, gemaakt in een authentieke timmerwerkplaats door vakmensen!

De Karmel houten snijplank is verkrijgbaar in 4 maten

houten snijplank klein

houten snijplank klein

houten snijplank klein

houten snijplank klein

Karmel houten snijplanken klein € 79,-

33 cm x 26 cm x 3 cm

Karmel houten snijplanken standaard € 109,-

40 cm x 33 cm x 3,5 cm

     Karmel houten snijplanken groot € 129,-

50 cm x 33 cm x 4 cm

Karmel houten snijplanken     extra groot € 149,-

50 cm x 39 cm x 4 cm 

Vervaardiging van de houten snijplanken van karmel

De houten snijplank van karmel  wordt gemaakt van noord-amerikaans maple. Dit is een harde esdoornsoort en een van de beste houtsoort voor het maken van de houten snijplanken. Ook wordt deze houtsoort weer aangeplant. De houten snijplanken van karmel zijn kopshouten snijplanken en alleen kopshouten snijplanken hebben een lange levensduur en zorgen ervoor dat u met gemak door de onderste groentevezels snijdt. Bijkomend voordeel van een kopshouten snijplank is dat messen langer scherp blijven. Dit komt omdat het hout van de houten snijplank van karmel  als ware mee veert tijdens het snijden. Dit voorkomt dat de messen snel bot worden. Aan het eind van het productie proces worden de houten snijplanken van karmel  behandeld met tungolie. Deze eeuwenoude pure chinese hout olie dringt diep in het oppervlak van de houten snijplanken door, en zet tijdens het droging proces enigszins uit. Op deze manier wordt het oppervlak van de houten snijplanken afgesloten voor doordringend water, olie, schimmels en bacteriën. Dit alleen al is een enorm voordeel van de houten snijplank. U kunt zonder dat u het weet toch ziek worden van deze bacteriën. De houten snijplank voorkomt dit probleem door zijn bijzonder goede kwaliteit. De houten snijplank ziet er ook nog eens mooi uit en u kunt hem bestellen in verschillende maten.

Het onderhoud van de houten snijplank van karmel

De houten snijplanken van karmel zijn goedgekeurd voor gebruik in de horeca! De nieuwste hygiëne code voor de horeca verbiedt niet het gebruik van kopshouten snijplanken omdat er geen diepe snijsporen in de houten snijplanken van karmel kunnen ontstaan en de plank goed te reinigen is. Bovendien kunnen bacteriën niet leven op blank droog hout. 

Bij gebruik van de houten snijplanken van karmel moet u met de volgende punten rekening houden om de levensduur van de snijplank te garanderen en veilig te snijden op de houten snijplanken.

  • Voorkom kruisbesmetting, was de plank direct na het snijden van besmet vlees (bv kip en varken) met heet water af. Droog de houten snijplank vervolgens af met een droge schone theedoek. De plank is vervolgens direct weer te gebruiken

  • Zet de houten snijplanken nooit in water of in de vaatwasser, eeuwig zonde! De plank na gebruik gewoon afspoelen met warm water en drogen met een schone theedoek, gebruik hierbij geen zeep.

  • Zet nooit een hete pan op de houten snijplanken.

Om u een impressie te geven van de kwaliteit van de houten snijplank van karmel kunt u een kijkje nemen op het filmpje hieronder. Hierin kunt u zien hoe de houten snijplanken worden gemaakt en krijgt u ook gelijk een impressie van de zorg en liefde die in alle houten snijplank van karmel worden gestoken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer producten te verkrijgen die van zeer goede kwaliteit zijn. Een voorbeeld van deze goede kwaliteit keuken producten zijn bijvoorbeeld de BK pannen. Deze pannen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag zonder giftige stoffen. U kunt hier lang gebruik van maken en u bent voorzien van een goede kwaliteit pannen. Zowel de houten snijplank als de BK pannen zijn te verkrijgen bij OnlinePakhuis. U kunt in deze blog artikelen alles lezen over de houten snijplank en de BK pannen. Het assortiment is voorzien van horeca kwaliteit producten voor in uw keuken. U kunt gemakkelijk heerlijk eten klaarmaken met deze keukenbennodigdheden. De houten snijplank van Karmel is een bijzonder product. Neem een kijkje bij de blog artikelen en lees hier alle informatie over wat deze producten nou zo anders maakt. Bekijk op de website het assortiment BK pannen en het assortiment van de houten snijplank.

Hieronder ziet u een filmpje over de handgemaakte houten snijplank van Karmel. Bekijk hier het filmpje en de voordelen en maak uw eigen keuze.

 Bekijk hier het YouTube filmpje van de houten snijplank.

Ook voor andere producten voor de keuken en koken kunt u bij ons terecht! neem een kijkje.
Voor meer informatie over keuken benodigdheden kijk eens bij de BK pannen.
Klik hier om terug te gaan naar de blogpagina!

Auteur: OnlinePakhuis

Bekijk snel het assortiment van de houten snijplank.