Buitenverlichting aansluiten

Buitenverlichting aansluiten

Uw tuin staat er wat sfeerloos bij en u bent op zoek naar een manier om hier wat aan te doen. Buitenverlichting doet wonderen maar u heeft geen idee hoe u dit allemaal moet aanpakken. Heel begrijpelijk want er komt meer bij kijken dan een nieuw lampje aansluiten in huis natuurlijk. Ook het kiezen van de juiste sfeerverlichting voor uw tuin is natuurlijk een belangrijke stap. Hieronder staan een aantal opties voor sfeerverlichting die u kunt gebruiken. Deze lampen zijn daarnaast ook makkelijk om als buitenverlichting aan te sluiten. Vervolgens wordt er dieper op het onderwerp buitenverlichting aansluiten ingegaan.

 Buitenverlichting met prikspot  Buitenverlichting grondspots  Imagilights buitenverlichting  Buitenverlichting gevelverlichting

Buitenverlichting met prikspot

Buitenverlichting grondspot

Imagilights

Buitenverlichting, gevelverlichting

Buitenverlichting aansluiten
Buitenverlichting aansluiten hoeft niet moeilijk te zijn als men weet hoe te werk te gaan. In dit artikel wordt een makkelijk stappenplan omschreven wat u kunt gebruiken om uw buitenverlichting aan te sluiten.

Stappenplan buitenverlichting aansluiten:

Stap 1 van buitenverlichting aansluiten, ontwerptekening maken
De eerste stap van het aansluiten van buitenverlichting is het maken van een goede ontwerptekening. In de ontwerptekening staan bijvoorbeeld de locaties waar de sfeerverlichting wordt aangesloten. Daarnaast wordt op de ontwerptekening de locatie en de afstand getekend van de bekabeling. Een gedegen ontwerptekening helpt dus ook mee aan het inkopen van de juiste hoeveelheid bedrading en materialen. Zo voorkomt u dat u teveel materialen inslaat en dus uiteindelijk te duur uit bent. Een ontwerptekening is dus cruciaal bij buitenverlichting aansluiten.

Stap 2 van buitenverlichting aansluiten, Elektriciteit
De tweede stap van buitenverlichting aansluiten is het kiezen van de juiste materialen voor het aanleggen van een buiten netwerk van elektriciteit. Het juiste materiaal moet ten alle tijden minimaal een IP44 vermelding hebben omdat dit de waterbestendigheid aangeeft. Zo weet u dat als u buitenverlichting aan gaat leggen met sfeerverlichting u geen kortsluiting kan hebben door water. Daarnaast moet u letten of u buitenverlichting gebruikt van 12 volt of buitenverlichting gebruikt van 230 volt. Gebruik altijd bij het aanleggen van buitenverlichting van 12 volt een juiste transformator.  

Stap 3 van buitenverlichting aansluiten, Het verbinden van de bekabeling
Tijdens het verbinden van de bekabeling voor het aansluiten van buitenverlichting kunt u bovengrondse kabeldozen gebruiken en ondergrondse kabelmoffen gebruiken. Het verbinden van de bekabeling ondergronds gebruikt u de juiste lasklemmen en bovengronds aardkabel kroonsteentjes. Vervolgens sluit u de geulen die u heeft gebruikt voor de ondergrondse bekabeling.

Stap 4 van buitenverlichting aansluiten, het aansluiten van de juiste lampen
Zodra u de bekabeling heeft aangelegd kunt u de lampen voor de sfeerverlichting aansluiten. Een aantal voorbeelden van mooie buitenlampen die gemakkelijk in de grond te steken zijn kunt u hieronder bekijken. Deze lampen zijn makkelijk in gebruik en kunnen ook nadat u ze heeft aangesloten makkelijk verplaatsen. Daarnaast zijn deze lampen voorzien van led. Deze lampen gaan zeer lang mee en verbruiken veel minder energie dan normale gloeilampen of spaarlampen. Daarnaast kunnen deze lampen ook nog eens voorzien worden van dimbare led lampen voor de juiste sfeer. Lees hier een artikel over de voordelen van led lampen of het artikel met meer informatie waarop u moet letten als u op zoek bent naar led lampen dimbaar

 Artecta Cardiff Buitenverlichting  Artecta Roma buitenverlichting  SG Lighting Flora buitenverlichting

Artecta Cardiff buitenverlichting

Artecta Roma buitenverlichting

SG Lighting Flora buitenverlichting

     

 

Ook kunt u ervoor kiezen om grondspots te gebruiken. Het grote voordeel van grondspots is dat deze verzonken zijn in uw terras. Dit geeft echt een sfeervol effect met de grondspots sfeerverlichting. Een aantal voorbeelden van sfeervolle design grondspots:

 

Artecta Miami-T3R WW Symmetric Grondspot

 

Artecta Miami-T3R WW A-Symmetric

 

Artecta Miami-T3SQ WW Symmetri Grondspot

 

Aretecta Miami-T3SQ WW A-Symmetric Grondspot

 

Artecta Miami-T3R WW Symmetric Grondspot

Artecta Miami-T3R WW A-Symmetric Grondspot

Artecta Miami-T3SQ WW Symmetri Grondspot

Aretecta Miami-T3SQ WW A-Symmetric Grondspot

 

Geen zin in buitenverlichting aanleggen? Gebruik de draadloze Imagilights!
Als u op zoek bent naar buitenverlichting met een mooi design en die ook verschillende kleuren aan kan nemen zijn de lampen van Imagilights ideaal! Deze lampen zijn echte toppers in de sfeerverlichting. De Imagilights worden opgeladen en kunnen meer dan 6 uur mee. Daarnaast zijn de Imagilights waterdicht en blijven drijven. U kunt ze dus gebruiken om uw zwembad of vijver mee te accentueren. De imagilights, sfeerverlichting en draadloos zodat u uw buitenverlichting niet hoeft aan te leggen. Hieronder een aantal voorbeelden van de Imagilights:

 

Imagilights Ball 25

 

 

Imagilights Half Ball 50

 

 

Imagilight Teardrop

 

 

Imagilights Cube 40

 Imagilights Ball 25

Imagilights Half Ball 50

Imagilight Teardrop

Imagilights Cube 40

 

Tot slot behoren wandlampen ook tot de beste manier om de juiste sfeer te creeren in uw tuin. Gevelverlichting is makkelijk aan te sluiten en geven de buitenkant van uw huis en uw tuin een fantastische uitstraling. Een aantal voorbeelden van wandlampen:

SG Lighting Echo wit Wandlamp

 SG Lighting Echo zwart Wandlamp

SG Lighting Echo wit Wandlamp

SG Lighting Metro Wandlamp 

SG Lighting Echo wit Wandlamp

SG Lighting Echo zwart Wandlamp

SG Lighting Echo wit Wandlamp

SG Lighting Metro Wandlamp

 Ook voor verlichting in huis kunt u bij ons terecht! neem een kijkje.


De verschillende soorten verlichting die OnlinePakhuis te bieden heeft zijn:
Buitenverlichting
Imagilights
Wandlampen
Spots

OnlinePakhuis heeft veel soorten verlichting. Dimbare led lampen bijvoorbeeld, deze led lampen dimbaar creëren een ontspannen sfeer. De led lampen e14 zijn erg goed en besparend.

Bekijk het assortiment op de website!

Klik hier om terug te gaan naar de blogpagina!

 

Auteur: OnlinePakhuis